Skip to content
035 69 50 252 info@sbspriority.com

Succesvol een carriereswitch maken

Bent u niet tevreden in uw huidige werksituatie en wilt u een carriereswitch maken? Dat is in veel gevallen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe pakt u dit nu aan? Het vinden van een nieuwe baan is normaal gesproken al niet eenvoudig, maar het kan nog veel lastiger zijn als u in een andere branche een nieuwe baan wilt vinden. Welke branche is voor u geschikt en hoe komt u op de juiste plek terecht? In deze blog vindt u een aantal belangrijke tips, die u kunnen helpen om de juiste stap te zetten op weg naar een succesvolle carriereswitch.

Wat is uw huidige situatie?

Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat (lang) niet elke carriereswitch hetzelfde is. Het is daarom belangrijk om allereerst in kaart te brengen wat uw huidige situatie is. Gaat het bijvoorbeeld om een gedwongen carriereswitch, omdat u uw baan kwijt bent geraakt of kwijt gaat raken en omdat er in uw huidige sector weinig kansen op een nieuwe baan zijn? Dan is een gericht omscholingstraject misschien noodzakelijk en kunt u mogelijk hulp gebruiken bij het vinden van de juiste richting.

Een carriereswitch maken kan ook voortkomen uit uw eigen persoon, bijvoorbeeld als u niet tevreden bent in uw huidige werksituatie of als u merkt dat uw hart toch in een andere sector ligt. In dat geval heeft u al duidelijk een (werk)bestemming voor ogen. Het is dan alleen nog zaak om ervoor te zorgen dat u daar ook komt. Daarbij kan een loopbaancoach u helpen.

Loopbaancoaching

Het is lang niet altijd eenvoudig om zelf de juiste stappen te zetten op de arbeidsmarkt. Waar liggen de kansen en mogelijkheden en hoe zorgt u ervoor dat bedrijven u zien als de ideale kandidaat? Om te komen op de positie die u voor ogen heeft, moet u misschien wel enkele zaken veranderen of anders aanpakken. Mogelijk is bij- of omscholing wel noodzakelijk. Wilt u professionele hulp op het gebied van het maken van een carriereswitch, dan bent u bij een loopbaancoach aan het juiste adres.

Uw loopbaancoach kijkt met een frisse blik naar de huidige situatie en naar de toekomst. Samen stippelt u de route uit, waarbij u verzekerd bent van advies van een deskundige. Een goede loopbaancoach weet hoe de arbeidsmarkt in elkaar steekt en kan u dus vertellen wat er wordt gevraagd om een succescolle carriereswitch te kunnen maken.

Loopbaancoaching door SBS Priority

Om wat voor carriereswitch het ook gaat, als u kiest voor loopbaancoaching bij SBS Priority, dan worden een aantal vaste stappen doorlopen in het traject. Vanzelfsprekend bepaalt u zelf waar u wel en geen hulp bij nodig heeft. De mogelijkheden tot ondersteuning omvatten de volgende onderdelen:

  • Het in kaart brengen van uw arbeidsprofiel en het analyseren van de arbeidsmarkt. Wat is voor u een geschikte sector om in te werken en welke banen en bedrijven passen bij u en zijn er beschikbaar?
  • Het opstellen van een sterk curriculum vitae en het schrijven van goede sollicitatiebrieven. Hoe zorgt u ervoor dat uw sollicitatiebrief en cv worden geselecteerd door potentiële werkgevers?
  • Individuele training en coaching op het gebied van solliciteren.
  • Het vinden van de juiste vacatures en het adviseren tijdens de sollicatieprocedures. Indien gewenst, kan een loopbaancoach meegaan naar sollicitatiegesprekken of naar gesprekken bij het UWV.
  • Coaching en ondersteuning tijdens de eerste fase na de carriereswitch.

Zoals u ziet, kan een loopbaancoach op veel vlakken voor ondersteuning zorgen. Een succesvolle carriereswitch hoeft u dus niet alleen te maken!

Back To Top