Skip to content
035 69 50 252 info@sbspriority.com

Nieuwsbrief: EINDE WACHTTIJD

Zouden wij af en toe ook niet een einde wachttijd willen hebben? Wie wil er nu niet weten hoe lang we nog te maken hebben met de huidige corona situatie? Onze kandidaten hebben te maken met een duidelijke einde wachttijd. Dat geeft duidelijkheid… of toch niet? We merken dat ook een einde wachttijd onzekerheid met zich mee kan brengen. Vragen als; krijg ik uiteindelijk een WW of WIA uitkering? Ziet het UWV nog mogelijkheden voor mij ten aanzien van werk? Wat betekent dit voor mijn financiële situatie? Of wat gebeurt er als ik werk vind? Ter voorbereiding op de einde wachttijd is informatievoorziening van essentieel belang. Of het nu gaat om u als werkgever of de werknemer, voor beiden verandert er vaak veel. Wij informeren u graag als u hierover vragen of onduidelijkheden heeft.

Ook de afgelopen periode is er weer veel gevraagd van onze flexibiliteit. Zowel als werkgever en werknemer merken we de invloed van de corona-situatie ook op in ons privéleven. Desondanks zien we een enorme dosis creativiteit om ons heen. Zo werden de videogesprekken met kandidaten afgewisseld met wandelingen, konden veel mensen soms sneller re-integreren doordat er meer wordt thuis gewerkt en vonden veel kandidaten een baan de afgelopen periode. Meer hierover leest u in deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet, 

Menno, Bastiaan, Esther, Teun, Marjo, Edith, Johan, Jacqueline & Louise

Nieuw! JOBPORT

Sinds kort werken we met een nieuwe tool; Jobport. Dit systeem helpt ons om de belastbaarheid en mogelijkheden van de kandidaat op de arbeidsmarkt nog beter in beeld te krijgen. Kandidaten gaan aan de hand van hun persoonsprofiel samen met hun coach zelf aan de slag met het zoeken naar passende vacatures. Dit systeem neemt de fysieke en mentale belastbaarheid van de kandidaat mee in het selecteren van passende vacatures in hun regio. De eerste reacties zijn positief, Jobport blijkt het re-integratieproces van onze kandidaten te bevorderen! Meer weten? Wij vertellen u graag meer

TEVREDENHEIDSONDERZOEK: EEN 8,1! 

Zoals ieder jaar kregen we ook afgelopen jaar weer een tevredenheidsonderzoek van het Keurmerk Blik op Werk. En met een prachtig resultaat! Met een 8,1 scoren we hoger dan het landelijk en regionaal gemiddelde en daar zijn we trots op! We scoren onder andere hoog op  deskundigheid, informatievoorziening en persoonlijk contact. Klik hier voor een samenvatting van het rapport.  We willen alle werkgevers & werknemers bedanken die hun steentje hebben bijgedragen aan deze mooie beoordeling.

GEZONDHEID.NL

Wij zijn een voorstander van kennisdeling en dat heeft onlangs geresulteerd in een mooie samenwerking met gezondheid.nl. Gezondheid is niet vanzelfsprekend en zeker in ons vakgebied hebben we dagelijks te maken met ziekte en verzuim. De afgelopen periode zien we een stijgende lijn als het gaat om psychisch verzuim. Onze re-integratie – en burn-out coach Esther van der Waal heeft hier onlangs een mooi artikel over geschreven. En ook Menno van der Meer deelt in deze korte video zijn ervaring over verzuim en re-integratie. Wilt u meer weten? Of wilt u informatie ontvangen over onze burn-out begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BEDRIJFSLEIDER WORDT SERVICEMONTEUR

Een bijna 60-jarige bedrijfsleider kreeg medische klachten en was niet meer geschikt om onregelmatige diensten te doen. Veel traplopen was eveneens te belastend. Dus werd de opdracht gegeven om deze werknemer te begeleiden naar ander passend werk. Waar vind je op deze leeftijd en met de huidige arbeidsmarkt dan nog een goed plekje? Samen met Step by Step Priority werden de kwaliteiten in kaart gebracht en een aantal passende functies afgebakend waarop begeleid en bemiddeld zou gaan worden. De bedrijfsleider was een echte techneut en diep in zijn hart vond hij dat eigenlijk leuker dan mensen aansturen, verkoop en administratie. Na het maken van een zoekprofiel vond deze kandidaat uiteindelijk een baan als Servicemonteur bij een Scootmobiel bedrijf in Friesland. Met eenzelfde uurloon qua verdienste en een 32-urige werkweek is deze bedrijfsleider nu de koning te rijk. Hij is blij met de gekozen richting en is aanzienlijk minder vermoeid dan voorheen.

Ook mochten we onlangs een Medewerker Tankstation feliciteren met een nieuwe baan. Wegens medische klachten kon hij zijn functie niet meer uitoefenen en kwam hij in een re-integratie spoor 2 traject terecht. Na een aantal pittige sollicitatierondes vond deze werknemer met succes een nieuwe baan als Huismeester bij een woningbouwvereniging. We wensen beide kandidaten veel plezier in hun nieuwe uitdaging!

Back To Top