Skip to content
035 69 50 252 info@sbspriority.com

Een goede loopbaancoach: wie, wat, waarom?

Uw zakelijke carrière verloopt niet zoals u dat voor ogen heeft? En u heeft er voor uw gevoel alles aan gedaan om het tij te keren? Misschien wordt het dan tijd om de professionele hulp van een loopbaancoach in te schakelen. Bij het maken van de juiste carrièreswitch, het vinden van de juiste vervolgstap of het eindelijk vinden van een baan op de overvolle arbeidsmarkt, bent u bij een loopbaancoach aan het juiste adres. Wat doet een loopbaancoach nu precies? Wat zijn voor u de voordelen van het inschakelen van een loopbaancoach? En welke loopbaancoach is dan de juiste? Op deze vragen kunt u in deze blog een antwoord vinden!

Wat doet een loopbaancoach?

De naam zegt het al: deze professional coacht u op het gebied van uw loopbaan. Dat kan gaan om advisering, bijvoorbeeld over de juiste vervolgstap, maar ook om training van bijvoorbeeld uw sollicatiegesprekken. Een goede loopbaancoach is breed inzetbaar als het gaat om uw positie op de arbeidsmarkt. Of het nu gaat om re-integratie of om het vinden van een nieuwe uitdaging die u een stap verder brengt.

In de praktijk brengt een loopbaancoach uw huidige situatie in kaart en worden de mogelijkheden voor de toekomst duidelijk in beeld gebracht. En belangrijker nog, de weg er naartoe wordt zorgvuldig uitgestippeld. In samenspraak met u natuurlijk. Een goede loopbaancoach plaatst uw persoon centraal en zorgt voor een coaching die past bij uw persoon en situatie.

Loopbaancoaching: de voordelen

Schakelt u een loopbaancoach in, dan bent u verzekerd van professioneel advies op dat gebied. Natuurlijk kunt u zelf ook de nodige stappen zetten in uw carrière, maar een arbeidsdeskundige heeft een grote kennis van en veel ervaring met de arbeidsmarkt. Door deze kennis en ervaring te koppelen aan uw situatie en ambities, kunt u de stappen gaan zetten die u voor ogen heeft.

Vaak is het wel nodig om enkele zaken aan te passen om de juiste stap te kunnen zetten. Denk bijvoorbeeld aan bij- of omscholing, maar ook aan bijvoorbeeld coaching van sollicatiegesprekken of aan verbeteringen aan uw sollicitatiebrieven en cv. Op al deze onderdelen koppelt de loopbaancoach kennis en ervaring aan uw persoonlijke situatie. Zo krijgt u advies op maat en profiteert u optimaal van de voordelen. Het resultaat: de juiste vervolgstap in uw zakelijke carrière.

Welke loopbaancoach schakelt u in?

Als u op zoek bent naar professionele begeleiding voor uw loopbaan, dan is het belangrijk om de juiste loopbaancoach in te schakelen. Hoe vindt u de juiste loopbaancoach? Het is in ieder geval belangrijk om te letten op de volgende zaken:

  • De loopbaancoach dient te beschikken over voldoende kennis van de arbeidsmarkt. Een register arbeidsdeskundige – of een bedrijf dat deze mensen in dienst heeft – biedt zekerheid op het gebied van kennis.
  • Ga na hoeveel en welke ervaring de betreffende loopbaancoach heeft. Is hij of zij bekend op de arbeidsmarkt in uw branche?
  • Een persoonlijke klik is belangrijk. Uw carrière is natuurlijk een zakelijk aspect, maar daarin staat wel uw persoon centraal. Zorg er dus voor dat u met uw loopbaancoach op één lijn zit.

Bent u op zoek naar een loopbaancoach die voldoet aan bovenstaande eisen? Neem dan eens contact op met SBS Priority, een bureau dat gespecialiseerd is in loopbaanbegeleiding en re-integratietrajecten. Onze loopbaancoaches kunnen:

  • Uw arbeidsprofiel en de arbeidsmarkt in kaart brengen;
  • U helpen bij het opstellen van een cv en het schrijven van een sollicitatiebrief;
  • Training geven en coachen in relatie tot solliceren;
  • U helpen om de juiste vacatures en potentiële werkgevers te vinden.
Back To Top