Skip to content
035 69 50 252 info@sbspriority.com

De kenmerken en voordelen van een goede jobcoach

Veel mensen hebben niet de baan waar ze altijd van gedroomd hebben. Ze vinden het lastig om de juiste vervolgstap te zetten in hun carrière. Waar is die droombaan te vinden en wat moet ik ervoor doen om aantrekkelijk te zijn voor werkgevers? Zijn dit herkenbare issues, dan heeft u waarschijnlijk baat bij het inschakelen van een goede jobcoach. Een professioneel kijkt met een frisse en deskundige blik naar uw arbeidsprofiel en naar de mogelijkheden voor de toekomst. Zo kan de weg naar uw droombaan worden uitgestippeld!

Wat is een jobcoach?

Een jobcoach is een professionel op het gebied van de arbeidsmarkt en alles wat daarbij komt kijken. Als werknemer bent u een specialist in een bepaald vakgebied, de jobcoach heeft de arbeidsmarkt als specialisatiegebied. Wilt u een volgende stap zetten in uw loopbaan of uw carrière zelfs een geheel andere wending geven, dan is het inschakelen van een jobcoach zeker de overweging waard.

Een jobcoach zorgt voor een goede begeleiding van uw loopbaanontwikkeling. Dat begint door in kaart te brengen wat de huidige situatie is en wat uw persoonlijke wensen en ambities zijn. Daarna wordt er gekeken naar de mogelijkheden die de arbeidsmarkt nu en in de toekomst voor u in petto heeft. Ook mogelijkheden om uw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren, worden door uw jobcoach aangedragen. Het doel wordt geformuleerd, maar ook de weg er naartoe wordt uitgestippeld. En daar blijft het niet bij – tijdens uw zoektocht naar de juiste vervolgstap is de jobcoach actief betrokken. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan gerichte training op het gebied van persoonspresentatie in sollicitatiegesprekken of op het gebied van het opstellen van een sollicitatiebrief en cv.

Wat kenmerkt een goede jobcoach?

Een goede jobcoacht toont aan kennis van en ervaring met de arbeidsmarkt te kunnen combineren met een persoonlijke benadering. Dit alles met als doel dat u jobcoaching op maat geniet. U profiteert dus van de professionele kennis van de jobcoach, een erkende arbeidsdeskundige. Zo kunt u binnen uw branche de juiste stappen gaan zetten op het gebied van uw loopbaan.

Zijn er zaken nodig als bij- of omscholing, of moet er een reintegratieproces in gang worden gezet? Ook dan is een jobcoach een deskundig aanspreekpunt, zodat u niet alles zelf hoeft aan te pakken. In goed overleg wordt de juiste weg gevonden.

Een jobcoach, waarom?

U heeft loopbaanambities, maar heeft moeite om deze ook daadwerkelijk te vertalen naar gezette stappen in uw carrière? Een jobcoach kan u het duwtje in de juiste richting geven. Professioneel en persoonlijk advies, een eerlijke, deskundige analyse en voldoende kennis van en ervaring met de arbeidsmarkt: dat zijn de voordelen waarvan u kunt profiteren.

Back To Top