Skip to content
035 69 50 252 info@sbspriority.com

De juiste loopbaan coach vinden

Een loopbaan coach inschakelen kan helpen bij het verwezenlijken van uw zakelijke dromen. Bent u al een tijd toe aan een nieuwe stap in uw carrière, maar lukt het niet om die stap ook daadwerkelijk te maken? Of krijgt u te maken met een re-integratietraject? Ook kan het zo zijn dat u moeite heeft om een baan te vinden op de momenteel drukbezette arbeidsmarkt. In alle gevallen kan een loopbaan coach zorgen voor het duwtje in de juiste richting. Door kennis en ervaring te combineren, vindt u de juiste route op weg naar een nieuwe stap in uw loopbaan. Veel mensen vragen zich af wat een loopbaan coach eigenlijk precies doet en wat het voor meerwaarde kan hebben voor hun persoon. En hoe selecteert u een goede loopbaan coach? Lees snel verder!

De rol van de loopbaan coach

Feitelijk gezien is een loopbaan coach een professional die mensen helpt om hun weg te vinden in het spinnenweb dat de arbeidsmarkt heet. Of het nu gaat om het maken van een carrièreswitch of om het terugkeren op de arbeidsmarkt: een loopbaan coach helpt u bij het plannen en uitvoeren van de juiste vervolgstap(pen)!

Praktisch gezien brengt een loopbaan coach zowel de huidige als de (gewenste) toekomstsituatie in kaart. Daarbij staat uw persoon natuurlijk centraal. Het doel in uw zakelijke carrière dat u wilt bereiken, wordt vastgesteld. Belangrijker nog is dat de loopbaan coach u concreet helpt bij het bereiken van dat doel. Hoe? Door met een professioneel oog te kijken naar mogelijke verbeterpunten, bijvoorbeeld via om- of bijscholing, of door middel van coaching op het gebied van solliciteren.

Wat heeft ú aan een loopbaan coach?

U bent een professional in een bepaald vakgebied, maar als u een stap wilt zetten in uw loopbaan, dan is een professional op dát gebied een meerwaarde. Een loopbaan coach is gespecialiseerd in het begeleiden, adviseren en coachen van mensen op het gebied van loopbaanontwikkeling. Ook het opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld een re-integratieplan kan een arbeidsdeskundige loopbaan coach voor u verzorgen. Als u kiest voor professionele begeleiding op het gebied van loopbaanontwikkeling, dan levert dat voordelen op. U verkrijgt een beter toekomstperspectief op de arbeidsmarkt – en komt dus dichter bij de zo gewenste stap in uw carrière.

Welke loopbaan coach?

Bij een professionele begeleiding van uw loopbaanontwikkeling, zijn drie zaken belangrijk:

  • Een goede loopbaan coach heeft kennis van de arbeidsmarkt als geheel en van uw sector in het bijzonder.
  • Wilt u optimaal profiteren van professionele begeleiding, dan is het fijn als uw loopbaan coach kan bogen op een ruime ervaring op het gebied van loopbaanontwikkeling.
  • Een persoonlijke benadering, want uw persoon staat per slot van rekening centraal!

Bent u op zoek naar een loopbaan coach, zorg er dan dus voor dat deze voldoet aan bovenstaande eisen. Via SBS Priority kunt u een kundige, ervaren loopbaan coach inschakelen die met een persoonlijke aanpak te werk gaat. U kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende zaken:

  • Het in kaart brengen van uw arbeidsprofiel en de (huidige en toekomstige) arbeidsmarkt.
  • Het opstellen van een goede sollicatatiebrief en curriculum vitae.
  • Het krijgen van training en coaching op het gebied van solliciteren.
  • Het vinden van de juiste vacatures.
Back To Top