Skip to content
035 69 50 252 info@sbspriority.com

Carriere switch door loopbaancoaching

Wilt of moet u een carriere switch gaan maken in de nabije toekomst? Dan is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Dat kunt u zelf doen, maar er zijn ook professionals die u hierbij kunnen ondersteunen. Het is immers niet eenvoudig om helemaal zelf een succesvolle carriere switch te maken. Als u een nieuwe baan wilt vinden in een andere sector, dan moet u voor potentiële werkgevers aantrekkelijk zijn. Hoe zorgt u daarvoor? Dat leest u hier!

Analyseer de situatie en formuleer doelstellingen

Een carriere switch maken is in veel gevallen een vrijwillige keuze. U bent bijvoorbeeld niet tevreden met uw huidige baan en wilt in de toekomst gaan werken in een compleet andere sector. Het is belangrijk om te kijken naar de huidige situatie en naar hoe aantrekkelijk u op dit moment bent voor werkgevers in uw voorziene werksector. Misschien komt u tot de conclusie dat u een bij- of omscholingstraject moet aangaan om in aanmerking te komen voor een baan die past bij uw wensen.

Soms is het maken van een carriere switch geen keuze. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als u uw baan bent kwijtgeraakt of als dat in de (nabije) toekomst gaat gebeuren. Er zijn sectoren waarin het vinden van een nieuwe baan vrijwel onmogelijk is. Om toch brood op de plank te krijgen, moet u uw blik op de arbeidsmarkt dan verruimen.

In beide gevallen kan het maken van een succesvolle carriere switch lastig zijn. Wilt u gebruikmaken van deskundig advies, dan schakelt u een professionele loopbaancoach in. Zo wordt u geholpen bij het verwezenlijken van uw doelstellingen.

Waarom kiezen voor een loopbaancoach?

Wilt u een carriere switch maken, dan kan het de moeite meer dan waard zijn om een loopbaan coach in te schakelen. Het is namelijk erg lastig om de hele route naar een nieuwe baan zelf af te leggen. Zeker als u niet precies weet wat u voor ogen heeft, wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn op de huidige arbeidsmarkt of als u niet goed bekend bent met de mogelijkheden tot bij- en omscholing. Op al deze vlakken kan een goede loopbaancoach, bijvoorbeeld van SBS Priority, u ondersteunen. Een overzicht van de mogelijkheden voor ondersteuning:

  • Het vinden van een geschikte arbeidssector waar werk te vinden is en het kiezen van een passende baan.
  • Het vinden van de juiste vacatures en potentiële werkgevers.
  • Het opstellen van een sollicitatiebrief en cv.
  • Door individuele training en coaching gericht op solliciteren.
  • Het helpen bij sollicitaties, bijvoorbeeld doordat de loopbaancoach meegaat naar het gesprek.

Een carriere switch maken is lang niet altijd gemakkelijk. Er kan bij- of omscholing nodig zijn, maar mogelijk volstaat het verbeteren en optimaliseren van uw cv of sollicitatiebrief al. Ook kunnen enkele tips u helpen tijdens sollicatiegesprekken. Op welk vlak u ook hulp nodig heeft, een loopbaancoach van SBS Priority heeft verstand van zaken en helpt u graag bij het maken van een geslaagde carriere switch.

Back To Top