Ga naar hoofdinhoud
035 69 50 252 info@sbspriority.com

Burnout vanwege een te hoge werkdruk en onregelmatige diensten

Een begeleidster in de zorg (gehandicapten) raakte volledig burnout vanwege een te hoge werkdruk en onregelmatige diensten. Betrokkene werd blijvend ongeschikt bevonden voor haar eigen werk, maar ook ander werk in de zorg was niet meer haalbaar vanwege de onregelmatige diensten. Als zodanig werd spoor 1 afgesloten en werd spoor 2 ingezet.

Na het intakegesprek werd een persoonlijkheidsanalyse gemaakt, beroepskeuzetesten en competenties vastgesteld. Belangrijkste conclusie hierin was dat er 3 cruciale uitgangspunten waren: 1. het contact met mensen, 2. de commerciële aanleg en als 3e dienstverlening. Commercieel kwam in de zorg niet aan de orde, reden dat er vervolgens gericht is gezocht naar een passende baan waarin contact met mensen structureel voorkomt en daarnaast een combinatie met commercie en dienstverlening.

De oplossing werd gevonden in een baan als ass. makelaar.

Na een proefperiode van enkele maanden werd een dienstverband aangeboden voor de periode van een jaar, dit nadat de 2 ziektewetjaren waren vol gemaakt. De intentie is dat het een dienstverband wordt voor onbepaalde tijd.

Back To Top